Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Formulieren bij boete Italië

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 15 april 2019

Onlangs een boete uit italië ontvangen voor 10,4 km te hard rijden met caravan. Dat ik hem moet betalen is duidelijk. Maar er zitten nog 2 formulieren meer bij: Beide in het engels, Reply form, op deze moet ik de identiteit, rijbewijs, auto gegevens en reden invullen. en 1 form for submitting driver's personal details. to this police jurisdiction of venezia. ik begrijp uit die brief dat ik ook een kopie van id kaart moet meesturen.

Nu is mijn vraag wat ik dus met die formulieren moet doen.. Nu zat er ook een roze kaart op de achterkant van de envelop, is het de bedoeling dat ik daar ook iets mee moet doen?

Antwoord van Michiel

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

U heeft een boete uit Italië wegens een geconstateerde snelheidsovertreding. U vraagt zich af hoe nu te handelen.

Gegevens opsturen
Bij bepaalde overtredingen worden er naast de boete ook strafpunten opgelegd. Hiervoor moet je de gegevens van de bestuurder opsturen. Dit kan door middel van een formulier en een kopie van het rijbewijs dat moet worden opgestuurd. Doe je dit niet, dan volgt een extra boete van rond de € 300,- voor het niet verstrekken van de gegevens.

Betaling
Op de bekeuring staan meestal verschillende bedragen genoemd.  Als je binnen 5 dagen na ontvangst van de bekeuring betaalt, mag je het laagst genoemde bedrag betalen. Als je de bekeuring tussen 5 en 60 dagen na ontvangst voldoet, betaal je een hoger bedrag. Als je pas  60 dagen of later na ontvangst van de bekeuring betaalt, moet je het hoogst genoemde bedrag betalen. Het loont dus om de boete zo snel mogelijk te betalen. Betaling is een erkenning van de overtreding, daarmee is de zaak afgedaan. Je kunt dan geen bezwaar meer maken.