Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Failliet verklaring vliegmaatschappij Jet Airways

Vraag gesteld door A. Kuijt op 2 mei 2019

Had in september 2018 2 tickets gekocht en betaald voor een vlucht van A. dam naar Toronto. Maatschappij failliet en kreeg mijn geld niet terug van hen zelf maar ook niet van mijn doorlopende reis en annuleringsverzekering. Waarvoor ben je dan wel verzekerd vraag ik mij af! Kan ik "ergens" mijn geld terug krijgen?

Antwoord van Michiel

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

September 2018 heeft u twee tickets geboekt bij Jet Airways voor een vlucht van Amsterdam naar Toronto v.v. Nu de luchtvaartmaatschappij failliet is, vraagt u zich af of er nog een mogelijkheid is de ticketkosten terug te claimen.

Concurrent schuldeiser
Wanneer u als consument een vordering hebt op een failliete onderneming, dan sluit achter in de rij aan van schuldeisers. De kans is dan gering dat u iets van uw geld terugziet.

Reis- en annuleringsverzekering
Faillissement van een reisorganisatie of luchtvaartmaatschappij valt niet onder d dekking van een reis- of annuleringsverzekering.

Creditcard
Wanneer u de tickets destijds heeft voldaan per creditcard heeft, is de kans aannemelijk dat u betaling terug kunt claimen, wanneer desbetreffende onderneming in staat van faillissement geraakt. Zie ook de toepasselijke algemene voorwaarden van uw creditcardmaatschappij of neem contact met uw creditcardmaatschappij op.