Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Parklasten bungalowpark

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 20 maart 2019

Ik heb een vakantiehuisje op eigen grond op een bungalowpark. We betalen 1300 parkgeld en er is een beheersovereenkomst die heeft vastgelegd wat daarvoor gedaan wordt. Er wordt oa water centraal geleverd en per jaar per kub afgerekend (eigen watermeter) artikel 2.2.7 van het beheerscontract stelt dat inbegrepen is " het administratief afhandelen van alle contributies en abonnementsgelden voor het in stand houden van de nutsvoorzieningen." Dit jaar rekent de parkbeheerder 5% boven op de kub prijs voor administratie. Mag dat? (In de kub prijs zijn alle kosten voor het waterleidingbedrijf al verrekend). 

Antwoord van Michiel

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

U heeft op een recreatiepark een vakantiehuis op eigen grond. U betaalt jaarlijks € 1.300,- parkgeld. Hieronder valt volgens artikel 2.2.7 van het parkreglement tevens de administratiekosten ter zake nutsvoorzieningen. Nu brengt de ondernemer nog eens 5% administratiekosten in rekening bovenop de parkkosten. U vraagt zich af of dat wel is toegestaan.

Nee, de ondernemer mag niet dubbelop administratiekosten in rekening brengen. De 5% heeft de ondernemer afgeleid van de kosten die een verhuurder van woonruimte in rekening mag brengen voor overeengekomen leveringen en diensten (waaronder levering van water).

Ik adviseer u bezwaar te maken tegen de dubbele administratiekosten, welke bovendien niet overeen zijn gekomen.

Geschillencommissie
Indien de ondernemer is aangesloten bij de RECRON, kunt u bij een geschil deze ter beoordeling voorleggen aan de Geschillencommissie Recreatie.