Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

paaltje in parkeervak

Vraag gesteld door Vectra 1.9.cdti op 5 januari 2019

goede middag, vanmorgen ging ik bij een benzinestation een bakje koffie halen, nu stond er een bord parkeren, de enigste parkeerplaats voor de shop, dus ik wil er vooruit inrijden en boem, er stond een paaltje middenop het parkeervak, wat bij navraag bleek voor de aanhangers te zijn, de medewerkster van het benzinestation vertelde me dat dit de afgelopen maanden al vaker was voorgekomen. doordat er een aanhanger op de hoek stond kon ik het lage paaltje niet zien, kan ik dit verhalen

Antwoord van Michiel

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

U bent met uw auto tegen een paaltje aangereden. Het paaltje bevond zich in het midden van het parkeervak voor de shop van het benzinestation. U vraagt zich af wie er voor de schade moet opdraaien.

Schade
Een ieder draagt zijn eigen schade, totdat men kan aantonen dat een ander hiervoor aansprakelijk is.

In hoeverre het tankstation aansprakelijk is voor de schade aan uw auto hangt af van de feiten en omstandigheden. Bij het parkeren van uw auto dient u te allen tijde alert te zijn op de aanwezigheid van objecten als paaltjes, stoepranden.

Het feit dat de pompbediende u heeft geïnformeerd over gelijke incidenten in de afgelopen periode, pleit in uw voordeel bij het eventueel kunnen verhalen van de schade op het tankstation. De eigenaar van het tankstation had na de voorgaande incidenten maatregelen moeten treffen ter voorkoming van nieuwe schade incidenten.

Meer informatie over schade claimen vindt u op onze website.