Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Boete tolvignet Hongarije

Vraag gesteld door Hagelbui op 18 december 2018

Op 6 juni 2018 kochten wij een tolvignet voor 1 week bij een Shellstation in Mohacs. Op 8 november ontvingen wij via EPC 2 boetes wegens het rijden zonder vignet. Na opsturen van foto's van de rekening en het vignet kregen wij te horen dat we een tolvignet voor de verkeerde landcode hadden gekocht. Aangezien de medewerker van het Shellstation alleen gevraagd heeft naar ons autonummer heb ik dat gecontroleerd. Nu blijkt eronder idd Nemecorszag te staan, maar dat is beslist niet door mij gezegd.
Ik heb de boetes aangevochten en moet nu administratieve kosten betalen HUF 9000 samen met HUF 1470 voor de landcode fout.
Dat is 3 x zoveel als het vignet. Kan ik hiertegen nog iets ondernemen? EPC zegt dat ik ervoor getekend heb, maar dat is niet waar. De paraaf en het stempel zijn door de medewerker van het Shellstation gezet.

Antwoord van Annemieke

Antwoord van Annemieke

ANWB Expert

U heeft een boete ontvangen voor het rijden zonder geldig tol-vignet in Hongarije. U had wel een tol-vignet gekocht. Er stonden echter verkeerde gegevens (verkeerde landcode) op het vignet. Uw bezwaar is afgewezen.

Wij horen helaas vaker dat er fouten worden gemaakt bij de aanschaf van het tol-vignet in Hongarije. Vaak is het kenteken niet juist ingevuld. In uw geval gaat het om andere gegevens.

Het is inderdaad zo dat u goed moet nakijken welke gegevens zijn ingevuld. Controle is nodig, zo blijkt ook in uw geval maar weer.

Als het EPC uw verweer afwijst dan is de situatie als volgt. Het EPC kan in Nederland geen betaling afdwingen. In Hongarije kunt u echter wel tot betaling worden gedwongen.

Informatie over tol in Hongarije vindt u op onze website.