Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Bezwaar na Frans bekeuring

Vraag gesteld door ton boumans op 20 december 2018

Ik heb een bekeuring in Frankrijk opgelopen, daar waar het 80 km/h is en ik 90 km/h reed. De bekeuring was keurig in het Nederlands gesteld, dus heb ik in het Nederlands bezwaar aangetekend, omdat ter plekke niet duidelijk is dat er een snelheidsbeperking geldt. Voor het bezwaar heb ik een consignatie van € 68 betaald.
Als reactie op mijn bezwaar krijg ik een, in het Frans gestelde, veroordeling, waarin niet gereageerd wordt op mijn bezwaar. Bovendien mag ik nog eens € 31 bijbetalen. Ik wil wederom bezwaar aantekenen, maar zou daarbij jullie hulp willen hebben. Kan dat?

Antwoord van Marika

Antwoord van Marika

ANWB Expert

U hebt snelheidsboete ontvangen uit Frankrijk. U hebt daartegen bezwaar aangetekend omdat er volgens u ter plaatse geen aanwijzing was dat er sprake was van een snelheidsbeperking. U hebt een reactie gehad maar er wordt niet ingegaan op uw bezwaar.

U dient te bewijzen dat er niet duidelijk werd aangegeven dat er een snelheidsbeperking gold ter plaatse. Indien u dat niet kunt bewijzen heeft bezwaar aantekenen geen zin.

Meer informatie over boete uit Frankrijk vindt u op onze website.***

Reactie van ton boumans:

Dit antwoord helpt mij niet. Ik heb een consignatie betaald om bezwaar in te kunnen dienen, dus ik heb geen forfaitaire boete betaald. Bovendien heb ik nu documenten gekregen die niet op de Franse site getoond worden. In de actuele documenten kan ik niet zien hoe ik moet betalen en eigenlijk wil ik alsnog bezwaar indienen, want ik kan mij niet verenigen met de veroordeling.

Een beter antwoord of rechtstreeks contact zou door mij op prijs gesteld worden.