Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Boete gehad te lang geparkeerd blauwe zone. Hoe betalen in Nederland

Vraag gesteld door Gerdtkalk77 op 5 september 2017

Op 21 augustus boete gehad van 100 kuna. Blauwe schijf wel gedraaid maar te lang gestaan ivm boottocht. Boete mee naar huis genomen.
Alles staat beschreven in hun taal hoe moet ik nu betalen??

Antwoord van Michiel

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

U heeft in Kroatië een parkeerboete in Kroatië. U vraagt zich af hoe u deze in Nederland kan betalen.

Betalen van de boete
Betaal je de boete direct of binnen een bepaalde (korte) termijn, dan betaal je vaak een lager bedrag. Hoe later je betaalt, hoe hoger het bedrag. Op de bekeuring staat hoe je moet betalen en binnen welke termijn. Let op: Betaling betekent over het algemeen dat je de overtreding erkent. Bezwaar maken is dan niet meer mogelijk.

Net als in Nederland geldt een dergelijk briefje tussen de ruitenwisser als aankondiging van een beschikking. Doorgaans volgt de officiële boete nog.

Mocht er een IBAN en BIC/SWIFT vermeld staan, dan kunt u deze betaling doen via internet bankieren. Mocht de IBAN en BIC/SWIFT ontbreken, dan kunt u deze middels onze modelbrief (Geld overmaken naar het buitenland:Duitse of Engelse versie gebruiken) gebruiken om deze gegevens op te vragen.

Meer informatie over boetes uit Kroatië vindt u op onze website.***

Reactie van Student95:

Maar wat als je nou niks thuis hebt ontvangen en alleen een briefje onder de ruitenwisser hebt gekregen, en nu 2 en een half jaar later een dwangsom via een deurwaardersbedrijf opgestuurd krijgt. Mag dat zonder dat je thuis een officiële boete hebt opgestuurd gekregen?