Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

flismeldingen navigatie Duitsland

Vraag gesteld door Geert02 op 9 januari 2018

In de navigatie van mijn Toyota C-HR zitten flitsmeldingen voor bv Duitsland en Frankrijk. Ik heb begrepen dat alleen uitzetten van deze meldingen onvoldoende is. Volgens Toyota kunnen de meldingen niet uit het systeem verwijderd worden. Wat nu te doen?

Antwoord van Michiel

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

Op de ingebouwde navigatiesysteem van uw Toyota C-HR zit flitspaalsignalering onder meer voor Frankrijk en Duitsland. U bent ervan op de hoogte dat flitspaalsignalering in de genomde landen verboden is. De dealer stelt dit gedeelte van de software niet te kunnen verwijderen. U vraagt zich af wat te doen.

Verbod flitspaalsignalering in het buitenland
Flitspaalsignalering is niet in alle landen toegestaan. Daarnaast is het in sommige landen niet toegestaan om het navigatieapparaat in het midden van de ruit te plaatsen, het zicht mag niet worden belemmerd.

Frankrijk
Het gebruik en bezit van alle apparatuur met flitspaalsignalering is verboden. Overtredingen kunnen worden bestraft met een boete van € 1500,-. Informatie over gevarenzones is wel toegestaan op een navigatiesysteem.

Duitsland
Het gebru
ik en bezit van alle apparatuur met flitspaalsignalering is verboden. Verwijder voor vertrek alle flitspaalinformatie van de apparatuur, want ook het bezit van een apparaat met deze informatie is verboden.

Hoe om te gaan met een verbod?
Op vakantie naar of via een land met een verbod op flitspaalsignalering? Dan raden we aan om de software op het apparaat (navigatiesysteem, telefoon of tablet) in zijn geheel te verwijderen. Het enkel uitschakelen van de functie is niet voldoende. Neem eventueel contact op met de verkoper of de importeur van het navigatiesysteem om te vragen hoe dit werkt.

Meer informate over verbod op flitspaalsignalering in het buitenland vindt u op onze website.