Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Annuleren huur auto

Vraag gesteld door F.Brand op 16 december 2017

Geachte hieronder staan alle gegevens en correspondentie,

In het kort DOUYouSpain wil niet [of Hertz] het bedrag terug betalen van het geannuleerde reserveringsnummer DYS-22564725 van € 835,-.
Dit zou toch te gek zijn, je mag wijzigen, annuleren, aanpassen etc.
Zie de berichten s.v.p. en ik hoop dat de ANWB het op kan lossen

Amalia,

Bedankt voor het antwoordt....maar deze zin...daar gaat het om dat heb ik niet gezien bij het Annuleren en dat vindt ik echt jammer...want anders had ik het niet gedaan natuurlijk : Please bear in mind that when you request the cancellation online we warn you that if you continue with the cancellation you won’t receive the refund.

Alvast bedankt v oor Uw antwoordt

Antwoord van Michiel

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

U heeft een conflict met een spaanse autoverhuurder ter zake en dubbele boeking voor één en dezelfde periode. De verhuurder weigert terugbetaling van de eerste boeking. U vraagt zich af wat uw rechten zijn.

Wat ik van u begrepen heb, is dat u bij het verhuurbedrijf gebruik heeft gemaakt van de mogelijkheid tot het gratis annuleren van de huurovereenkomst. Reden hiervoor was een voordeliger aanbod via hetzelfde verhuurbedrijf.

Probleem is nu dat in de algemene huurvoorwaarden staat vermeld, dat annulering van de boeking mogelijk is tot zeven dagen na boeking. Oftewel: uw verzoek tot annulering valt buiten deze periode.

ANWB Rechtsbijstand
Op grond van uw Wegenwacht Europa Compleet heeft u nast pechhulpverlenins, tevens recht op rechtsbijstand. Wellicht dat er op grond van rechtsbijstand een coulanceverzoek gedaan kan worden richting de Spaanse verhuurder?!

Europees Consumenten Centrum
Bij grensoverschrijdende geschillen kunt u ook gebruik maken (kosteloos) van de diensten van het ECC.