Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Kosten nieuwe beschoeiing aanleg voor huurder of verhuurder

Vraag gesteld door Bertho op 20 maart 2018

Bij onze stacaravan ( plaats wordt jaarlijks stageld voor betaald) op het recreatie terrein is de beschoeiing aan de waterkant toe aan vervanging, deze is aan de waterkant over 5 meter gebroken en nu verzakt het terras.

Nu is de vraag of de kosten voor het vervangen van deze beschoeiing voor de huurder is of moet de eigenaar van het recreatie terrein deze kosten voor zijn rekening nemen.

Antwoord van Marika

Antwoord van Marika

ANWB Expert

U hebt een stacaravan op een recreatieterrein staan. De beschoeiing aan de waterkant is toe aan vervanging en u vraagt zich af voor wiens rekening dat komt.

Bij de beantwoording van deze vraag ga ik ervanuit dat het gaat om een RECRON aangesloten camping.

In dat geval is de ondernemer o.a. verplicht het terrein in een goede staat van onderhoud te houden. (artikel 17 lid 1 RECRON voorwaarden). Tenzij het breken van de beschoeiing uw schuld is.

Meer informatie over stacaravan/chalet en uw rechten vindt u op onze website.***

Reactie van Bertho:

Dan zal ik met de ondernemer in overleg gaan, werd ons wel gezegd je hoeft geen beschoeiing te doen. Maar dat is op deze plek zeker wel nodig, het gaat hier inderdaad om een RECRON aangesloten camping.

Navraag leerde dat meerdere huurders op deze camping ook vervanging van de kapotte beschoeiing zelf moesten betalen. Is meestal een behoorlijke welles / nietes discussie.