Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

CDW gedekt door Visa toch?

Vraag gesteld door Truec op 13 maart 2017

Ik ga over een aantal dagen een roadtrip maken in California. Nu heb ik hiervoor een huurauto geboekt, met mijn ANWB Visa. Van meerdere collega's hoor ik dat ik feitelijk de huurauto niet hoef te verzekeren, omdat het grootste deel door Visa wordt gedekt, mits de huurauto is betaald met de Visa kaart. Ik wil graag weten of dit inderdaad zo is, of dat ik toch nog moet (bij-)verzekeren?

Antwoord van Marlijn

Antwoord van Marlijn

ANWB Expert

U heeft een auto gehuurd in de Verenigde Staten. U heeft deze betaald met uw ANWB Visa Card. U vraagt zich af of u - door te betalen met uw ANWB Visa Card - geen (extra) verzekeringen voor de huurauto hoeft af te sluiten.

Omdat ANWB Visa Card verschillende soorten kaarten heeft met verschillende voorwaarden, raad ik u aan contact op te nemen met ANWB Visa Card om uw vraag door hen te laten beantwoorden. Zij zijn bereikbaar op telefoonnummer: 020 - 6 600 660. De verdere contactgegevens vindt u op de website van ANWB Visa Card.

Meer informatie en tips over autohuur in het buitenland, en over de verzekeringen van de huurauto in het buitenland vindt u op onze website.