Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Reparatie schade na monteren trekhaak

Vraag gesteld door Essentie boeken vakantie op 6 augustus 2018

Onlangs met actie anwb trekhaak onder auto laten monteren bij kwikfit. Helaas auto met forse schade retour (oa pre sense werkte niet meer en lakschade aan bumper door loswrikken met gereedschap) Heb kwikfit kans gegeven om schade te repareren: pre sense werkt weer maar niets gedaan aan lakschade (want, aldus kwikfit, die zie je toch nauwelijk). Als ik de lakschade gerepareerd wil hebben dan moet volgens kwikfit de auto weer naar hen en schakelen zij een bedrijf in dat de schade repareert. Ik ben echter klaar met kwikfit en wil de resterende schade laten repareren door mijn dealer (en dan de rekening naar kwikfit) Kwikfit zegt dat ze de rekening vd dealer niet gaan betalen omdat ze zelf weer hebben aangeboden de resterende schade te reparen. IK vind dat ze de kans om goed te repareren hebben gehad en dat niet hebben gedaan (en dus mijn dealerrekening moeten betalen. wie heeft gelijk?

Antwoord van Michiel

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

Bij montage van een trekhaak door KwikFit is er onder meer lakschade ontstaan aan uw auto. U bent voornemens de schade door uw eigen garage te laten herstellen, om vervolgens de schade op KwikFit te verhalen.

Nu er schade is ontstaan bij montage van een trekhaak door een garagist, adviseer ik u de garagist schriftelijk in gebreke te stellen, waarbij u hen in de gelegenheid stelt de schade te verhelpen.

Indien de garagist aanbiedt e schade te willen herstellen, dan kunt u niet de kosten claimen op deze garagist, wanneer u op eigen gelegenheid de schade door een derde laat herstellen.

Meer informatie over klachten na reparatie of onderhoud vindt u op onze website.