Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Met Nederlandse Canta op Duitse wegen onderweg ( grensgebied)

Vraag gesteld door Jan Dirk Verveen op 16 juli 2016

Ik begreep van een ANWB expert dat je met een Nederlandse Canta wel op Duitse wegen mag als de Canta verzekerd is en een kenteken heeft. Nu is het zom dat een Canta met Nederlandse verzekering geen kenteken maar een groene card via de verzekering heeft, is dat dan voldoende, als je die kunt laten zien?
Via Waaijenberg, de producent van Canta, hoorde ik dat die voldoende was, maar ik wel het heel graag zeker weten, nu ik twee verschillende antwoorden heb op mijn vraag.
Alvast bedankt!

Antwoord van David

Antwoord van David

ANWB Expert

U vraagt of het toegestaan is met een Canta in Duitsland te rijden.

In Duitsland worden geen Canta’s (meer) verkocht en daarom is het antwoord op uw vraag ook lastig te geven.

De Canta is een Nederlandse uitvinding en een Nederlands product en heeft een Europese typegoedkeuring. Op basis van deze typegoedkeuring moeten de verkeersregels van de brommobiel worden gevolgd. Ook de fabrikant van Canta kan niet meer informatie geven.

Op grond van de Europese typegoedkeuring zou u in Duitsland mogen rijden, op voorwaarde dat u zich houdt aan de regels die gelden voor de brommobiel. Of dat in de praktijk problemen gaat opleveren omdat men de Canta daar niet kent, is afwachten.

Zorg er in elk geval voor dat u de juiste papieren bij u hebt, omdat dit type voertuig in Duitsland niet wordt verkocht.