Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

andere auto is geflitst met mijn kenteken

Vraag gesteld door menny op 24 april 2017

ik heb een bon gekregen hiervoor. volgens RDW is dit een uitleesfout, in hun brief staat ook een verschrijving mbt kenteken. krijg geen nieuw kenteken omdat ik niet aannemelijk heb gemaakt dat mijn kenteken is misbruikt. ik heb het idee dat er iemand anders rondrijdt met mijn kenteken en dat RDW rare antwoorden geeft: het is maar 1x gebeurd, moet ik dan wachten tot het nog eens gebeurt??wat te doen. uiteraard beroep aangetekend via wet mulder tegen de opgelegde boete. wat zijn de consequenties als er een andere auto met mijn kenteken rondrijdt??? graag uw reactie!!! alvast bedankt, vriendelijke groet, menny pastoor

Antwoord van Annemieke

Antwoord van Annemieke

ANWB Expert

U heeft een bekeuring ontvangen voor een snelheidsovertreding. U vraagt of u nu een nieuw kenteken kunt aanvragen of bezwaar moet maken.

Voor het aanvragen van een nieuw kenteken zal er aangetoond moeten worden dat er inderdaad iemand met uw kenteken rondrijdt. Een boete is daarvoor niet direct voldoende. Er kan sprake zijn van een leesfout of andere oorzaak. U zult bezwaar moeten maken tegen de ontvangen boete en aan moeten tonen dat uw auto op het moment van d eovertreding niet op de betreffende plaats was. Indien de boete wordt krijtgescholden is het zaak om de stukken hiervan te bewaren voor het geval er wederom een boete in de bus valt.

Voor de wijze waarop u bezwaar kunt maken verwijs ik u naar de informatie over boetes en bezwaar op onze website.