Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Bovag garantie op reparatie

Vraag gesteld door Mrrzzl op 28 november 2018

Beste experts,

Ik heb deze zomer voor mijn vakantie naar Noorwegen mijn auto naar de garage gebracht voor een onderhoudsbeurt. Hierbij zijn er op aanraden van de garage meerdere zaken vervangen. Onder de vervangen onderdelen zaten ook nieuwe koppelingsplaten, drukgroep e.d. (totale rekening ruim 2000 euro)
Dit is allemaal in juli van dit jaar gebeurd. Ruim een maand later laat de auto ons in het centrum van Oslo staan. De koppeling werd heet en begon te stinken. Nadat we door de ANWB waren afgesleept en de auto uiteindelijk in Nederland door de garage is gerepareerd bleken de nieuwe koppelingsplaten verbrand te zijn. De garage geeft aan dit nog nooit te hebben meegemaakt. Ik heb de garage gemeld dat ik verwacht dat dit onder garantie zou worden vervangen aangezien ik de auto nu al een paar jaar heb en nooit problemen heb gehad met de koppeling. De koppelingsplaten waren ook op zijn advies vervangen. Nu ruim anderhalve maand later krijg ik van de garage een rekening van ruim 900 euro voor de tweede "koppelings" reparatie.

Ik ben van mening dat dit onder de Bovag garantie valt.

Heeft iemand hier ervaring mee en zo ja klopt het dat dit onder de garantie valt.

ter info : het betreft een 13 jaar oude Volvo V70 met ruim 380K op de teller. De auto trok enkel een kleine vouwwagen van minder dan 500 kg. Het was niet in een bergachtig gebied. Ik heb niet met slippende koppeling gereden. De auto is 2 jaar in ons bezit zonder enig noemenswaardig probleem.

Antwoord van Henny

Antwoord van Henny

ANWB Expert

In juli is uw auto bij de garage gebracht voor een onderhoudsbeurt. Op aanraden van de garage zijn een aantal onderdelen vervangen, waaronder koppelingsplaten, drukgroep e.d. Ruim een maand later bent u met verbrande koppelingsplaten stil komen te staan in Oslo en is de auto naar de Nederlandse garage gebracht door de ANWB.Nu heeft de garage een rekening van €900 gestuurd voor deze reparatie. U vraagt zich af of dit niet onder de Bovag garantie valt.

Koppelingsplaten mogen niet 1 maand na vervanging al kapot zijn.

Nu u de auto heeft laten repareren bij een garage die is aangesloten bij de Bovag, kunt u een beroep doen op de Bovag garantie. U moet dan schriftelijk een beroep doen op garantie en bezwaar maken tegen de rekening die u heeft ontvangen. Bij voorkeur stuurt u de brief per aangetekend schrijven of per fax.

Als u er niet uitkomt met de garage dan kunt u de zaak voorleggen aan de Geschillencommissie Voertuigen