Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Te hoge boete duitsland

Vraag gesteld door Alfons1987 op 27 mei 2016

Ik heb een bekeuring uit duitsland gekregen.
Ik heb 81 gereden waar 50 mocht dus 31 te hard hier op de site zie ik staat dat de bekeuring dan €160 zou zijn. We hebben zo'n vragenformulier gehad en terug gestuurd nu krijgen we een bekeuring van €428,50 wat dus schrikken is en we niks van snappen het is allemaal in het duits wat we niet goed kunnen lezen.
Wat kunnen we hier mee?

Antwoord van Michiel

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

U heeft een snelheidsboete in Duitsland opgelopen. De boete blijkt meer dan dubbel zo hoog uit te vallen als verwacht. U vraagt zich af hoe nu te handelen.

Snelheidsovertredingen > 30 km/u binnen bebouwde kom levert naast een geldboete tevens een rijontzegging voor den duur van een maand op. In vele deelstaten in Duitsland zet men deze rijontzegging voor niet-ingezetene van Duitsland om naar een geldboete. Dit is de reden dat de boete nu veel hoger uitpakt dan verwacht.

Indien uw voorkeur uitgaat naar een lagere boete en een maand rijontzegging Duitsland, dan kunt u hiertoe een verzoek indienen per mail aan de contactpersoon rechts bovenaan de brief. Uw verzoek behoeft men overigens - volgens de wet - niet in te willigen.