Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

snelheidsboete onjuist want verkeerde max snelheid

Vraag gesteld door AnGr op 6 april 2015

Op de snelweg waar volgens mij 100 km/uur is toegestaan ben ik geflitst met 110 km/uur. Maar volgens de brief die ik kreeg had ik op dat stukje snelweg maar 90 km/uur mogen rijden. Een fikse boete dus.
Ik heb hiertegen online bezwaar gemaakt omdat dus volgens mij de gehanteerde maximum snelheid niet de juiste is, en kreeg als reactie dat mijn bezwaar ongegrond is omdat de meetapparatuur geijkt was. Ik trek helemaal niet in twijfel dat de apparatuur correct geijkt was en ik zal ook de boete betalen die bij de overtreding hoort, maar dan moet het wel over de correcte maximum snelheid gaan.
Wat kan ik doen? Kan ik een bewijs opvragen dat de snelheid tijdelijk verlaagd was? En dat er ook een bordje stond tussen de oprit waar ik de snelweg op ben gereden en de afrit (de direct daaropvolgende afrit overigens) die ik heb gepakt?
Alvast bedankt voor uw hulp.

Antwoord van David

Antwoord van David

ANWB Expert

U zult moeten bewijzen dat er geen verlaagde snelheid gold. Deze gegevens kunt u niet zomaar opvragen. De bewijslast ligt bij u. Nu het bezwaar ongegrond verklaard is, heeft u de mogelijkheid om in beroep te gaan bij de kantonrechter. Hier zult u uw verhaal met bewijzen aannemelijk moeten maken.

Op onze website vindt u een stappenplan voor bezwaar bij verkeersovertredingen.