Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Rijbewijs is ingenomen in Oostenrijk, Rijontzegging voor maximaal 1 maand. Hoe weet ik wanneer ik mag rijden en hoe krijg ik t zo snel mogel

Vraag gesteld door Nero1973 op 7 juli 2017

Hoe krijg ik mijn rijbewijs terug

Antwoord van Marika

Antwoord van Marika

ANWB Expert

Uw rijbewijs is ingenomen in Oostenrijk en hebt u een rijontzegging van maximaal 1 maand opgelegd gekregen. U wilt weten wanneer u weer mag rijden en uw rijbewijs terug krijgt.

Rijverbod/ontzegging van de rijbevoegdheid

In het buitenland kan na een bepaalde overtreding automatisch een rijverbod opgelegd worden. Het rijverbod of ontzegging van de rijbevoegdheid geldt alleen in het land dat deze heeft opgelegd. Bij een rijverbod mag u een bepaalde periode niet rijden.

Ingevorderd rijbewijs terugkrijgen

In uw geval hebt u een rijontzegging van maximaal 1 maand. Vaak gaat het dan om een wat zwaardere overtreding. In dat geval wordt het rijbewijs ingevorderd. De buitenlandse autoriteit kan 2 dingen doen met uw ingenomen rijbewijs:

  • Het rijbewijs meteen terugsturen naar de RDW. De RDW stuurt het rijbewijs door naar de gemeente waar het rijbewijs is geregistreerd.
  • Het ingenomen rijbewijs vasthouden tot de rijontzegging (in uw geval van maximaal 1 maand) is opgeheven en daarna terugsturen naar de RDW.

Let op:
U bent strafbaar als u in Nederland uw rijbewijs niet kunt tonen.

Meer informatie over rijverbod/ontzegging vindt u op onze website.