Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Boete afstand houden Duitsland

Vraag gesteld door Carsten79 op 19 november 2018

Hallo,

Op 28 mei reed ik in Duitsland met de vrachtwagen.
Ik heb enige tijd later een brief gekregen van Landrat Paderborn met een verzoek om mij te verdedigen.
Er zijn ondertussen al een paar brieven verstuurd, in mijn laatste brief aan hun heb ik een ijkrapport en certificering van de apparatuur en betreffende agent opgevraagd.
Deze en nog meer vragen/verklaringen omtrent de zaak lijken ze mij niet te willen beantwoorden.
Nou heb ik alweer een nieuw bussgeld bescheid, er wordt geen gehoor gegeven aan mijn vragen.
Wat moet ik nou doen?

Met vriendelijke groeten,
Carsten

Antwoord van Michiel

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

Op 28 mei 2018 heeft u een verkeersovertreding begaan in Duitsland, vanwege te weinig afstand bewaren op uw voorganger. Hierover heeft u een boete ontvangen. U heeft meerdere malen aangeven inzage te willen verkrijgen in de certificering van de apparatuur en de desbetreffende agent. Nu u hier geen antwoord op heeft ontvangen, vraagt u zich af hoe nu te handelen.

TLN/ EVO
Nu het hier om beroepsvervoer handelt, verwijs ik u door naar een brancheorganisatie als Transport en Logistiek Nederland en/pf EVO.

Gerechtelijke procedure
Voorts raad ik u aan per aangetekende brief een kopie van het strafdossier(inclusief de certificering van de meetapparatuur etc) op te vragen. Risico is wel dat de Duitse autoriteiten dit opvatten als een officieel bezwaar met als gevolg dat er een reële kans bestaat, dat u zal worden opgeroepen om voor de rechtbank in Duitsland te verschijnen.

In het geval u de geconstateerde verkeersovertreding niet betwist, dan kunt u wellicht beter de boete accepteren, teneinde te voorkomen dat u van de regen n de drup belandt.

Meer informatie over verkeersboetes Duitsland vindt u op onze website.