Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

APK bewijs katalysator niet defect?

Vraag gesteld door stickeric op 8 oktober 2017

Hoi,
Ik had paar dagen geleden een vraag gesteld of ik nog rechten had voor mijn kapotte katalysator het bleek dat ik dus nog een wettelijke garantie had van non conformiteit en dat de verkoper moest aantonen dat de defect niet aanwezig was bij aankoop.

Nu heb ik de verkoper een mail gestuurd en hij geeft als tegen bewijs dat de auto voor aankoop is gekeurd (APK) en dat de CO2 ook gemeten is. En als de katalysator op dat moment stuk was dat hij ook niet was goed gekeurd.

Klopt dit, maar ik kan toch ook nog aanspraak doen dat de auto niet doet aan mijn verwachting dat hij na 1 week al kapot gaat door een defecte katalysator bij normaal gebruik.

Antwoord van Michiel

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

In vervolg op een eerdere vraag over een defecte katalysator heeft u een aanvullende vraag gesteld.

Alvorens uw vraag deugdelijk te kunnen beantwoorden, ontvang ik van u graag aanvullende informatie over; datum levering auto en op welke datum de APK is uitgevoerd.

 


***

 

 

 

Reactie van Michiel Claesen:

 

 

Tevens ontvang ik graag voor nader onderzoek het kenteken van uw auto

 


***

 

 

 

Reactie van stickeric:

 

 

Excuses voor de nieuwe topic ik wist niet zeker of reacties ook werden beantwoord.

Datum volgend APK: 28-09-2018
Datum auto opgehaald: 29 september
Datum van geel licht: 3 oktober

Kenteken PV-324-R, Ongeveer 70000km

 


***

 

 

 

Reactie van Michiel Claesen:

 

 

Feit dat de auto APK goedgekeurd is geen waterdicht bewijs dat op moment van levering de katalysator geen gebrek kende. De praktijk leert dat er vele auto's ten onrechte worden goedgekeurd, ondanks dat de CO emissie hoger is dan (in casu) de 0,3%.

Nu blijkt dat de auto geïmporteerd is heb ik gerede twijfel over de juistheid van de door u opgegeven kilometrage. Wellicht dat u kunt achterhalen uit welk land de auto geïmporteerd is. Vervolgens zou u ee ndealer/importeur in dat land kunnen achterhalen wat de laatst bekende kilometrage was.

 


***

 

 

 

Reactie van stickeric:

 

 

Ik weet dat hij uit Duitsland komt maar zou niet weten hoe ik erachter moet komen, moet ik dan bepaalde gegevens naar iemand in Duitsland doorsturen?

 


***

 

 

 

Reactie van stickeric:

 

 

Negeer dubbel