Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Vallen met scooter door diesel op de weg

Vraag gesteld door Hans ja op 3 juni 2017

Gisteravond ging ik na mijn werk, met de scooter naar huis. Vlag bij mijn werk zit een transportbedrijf. Ik denk dat een van de vrachtwagens diesel in de bocht heeft verloren na het tanken. Dus toen ik door die bocht kwam met diesel was er geen houden meer aan en ben toen gevallen. Scooter beschadigd enz. Wat kan ik nu doen. Moet ik een brief schrijven met foto's naar het transport bedrijf. Of heeft dat weinig zin. Of kan ik mijn schade ergens anders verhalen. Met vriendelijke groet hans jansen

Antwoord van Michiel

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

U bent met uw scooter ten val gekomen door een dieselspoor op de weg. U heeft hierbij schade opgelopen. U vermoedt dat de diesel afkomstig is van één van de vrachtwagens van de nabij gelegen transportbedrijf. U vraagt zich af hoe en op wie u de schade kunt verhalen.

Uitgangspunt bij schade is, dat een ieder zijn eigen schade draagt, tenzij men kan bewijzen dat een andere partij hier aansprakelijk voor is.

U zou het transportbedrijf kunnen benaderen om te vragen of de diesel van één van hun vrachtwagens afkomstig was. Indien positief beantwoord; vragen waar u de aansprakelijkheidsstelling naar toe kan sturen.

Waarborgfonds Motorverkeer
Indien het transportbedrijf de aansprakelijk niet erkent; dan zou u -onder bepaalde voorwaarden - een beroep kunnen doen op het Waarborgfonds Motorverkeer (diesel afkomst van een onbekend gebleven motorvoertuig).

Beschikt u over een rechtsbijstandverzekering? Schakel deze dan in om uw schade te laten verhalen.

Voor meer informatie over het Waarborgfonds en/of het claimen van schade vindt u op onze website.