Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Kan de camping eigenaar 250 euro borg vragen als ik na 25 jaar naar een ander plekje ga op het terrein

Vraag gesteld door amahler op 6 januari 2017

Ik heb een ander plekje op de camping gekregen . beetje meer luxe
daar moet ik ook meer voor betalen.
Geen probleem
toeristen belasting ook geen probleem.
Maar nu heb ik ook ineens € 250,00 borg op de factuur staan.
kan dit zomaar .
op de site staat hier ook niets over vermeld.

Antwoord van Yda

Antwoord van Yda

ANWB Expert

U krijgt op uw verzoek een nieuwe plaats mooiere plaats op de camping en moet nu 250 euro borg betalen.

U schrijft niet om welke camping het gaat dus ik heb niet in de voorwaarden van de camping kunnen kijken. Maar als u een nieuwe plaats krijgt op een camping, kan de campingeigenaar ervan uitgaan dat het een nieuwe overeenkomst is. Dan begint u als het ware helemaal opnieuw en als het gebruikelijk is om bij nieuwe recreanten borg te berekenen dan zult u die borg moeten betalen. Ik neem wel aan dat het om een eenmalige borg gaat die u bij einde van de overeenkomst terug krijgt.

Het gebeurt ook regelmatig dat bij overeenkomsten die verlengd worden de voorwaarden veranderen, Ook dan kan het voorkomen dat u een borg moet betalen als u bijvoorbeeld in het nieuwe jaar een slagboom sleutel krijgt. Ook dan moet u die borg terugkrijgen aan het einde van het jaar of aan het einde van de overeenkomst.

Het is wel jammer dat dit niet besproken is toen u uw keuze voor de andere plaats maakte. Maar desondanks zie ik geen aanknopingspunten om dit met succes aan te vechten bij de Geschillencommissie Recreatie of rechter.