Naar artikel

Kan de camping eigenaar 250 euro borg vragen als ik na 25 jaar naar een ander plekje ga op het terrein

Vraag gesteld door amahler op 6 januari 2017

Ik heb een ander plekje op de camping gekregen . beetje meer luxe
daar moet ik ook meer voor betalen.
Geen probleem
toeristen belasting ook geen probleem.
Maar nu heb ik ook ineens € 250,00 borg op de factuur staan.
kan dit zomaar .
op de site staat hier ook niets over vermeld.

Antwoord van Yda

Antwoord van Yda

ANWB Expert

U krijgt op uw verzoek een nieuwe plaats mooiere plaats op de camping en moet nu 250 euro borg betalen.

U schrijft niet om welke camping het gaat dus ik heb niet in de voorwaarden van de camping kunnen kijken. Maar als u een nieuwe plaats krijgt op een camping, kan de campingeigenaar ervan uitgaan dat het een nieuwe overeenkomst is. Dan begint u als het ware helemaal opnieuw en als het gebruikelijk is om bij nieuwe recreanten borg te berekenen dan zult u die borg moeten betalen. Ik neem wel aan dat het om een eenmalige borg gaat die u bij einde van de overeenkomst terug krijgt.

Het gebeurt ook regelmatig dat bij overeenkomsten die verlengd worden de voorwaarden veranderen, Ook dan kan het voorkomen dat u een borg moet betalen als u bijvoorbeeld in het nieuwe jaar een slagboom sleutel krijgt. Ook dan moet u die borg terugkrijgen aan het einde van het jaar of aan het einde van de overeenkomst.

Het is wel jammer dat dit niet besproken is toen u uw keuze voor de andere plaats maakte. Maar desondanks zie ik geen aanknopingspunten om dit met succes aan te vechten bij de Geschillencommissie Recreatie of rechter.