Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Hoe kan ik een reis opzeggen na de 14-dagen 'bedenktermijn'?

Vraag gesteld door PdG op 11 december 2015

Beste lezer,

Mijn dochter heeft met 4 vriendinnen een reisje geboekt. Tijdens het zoeken is menig maal geprobeerd de juiste bestemming, vliegtijden, etc. te vinden om zo tot een goeie keuze te komen.

Nu blijkt dat zij niet alleen de reis van hun keuze hebben geboekt, maar tevens een andere reis. Ze vermoeden een keer teveel te hebben geklikt, maar komen daar nu pas met de toegezonden factuur voor de aanbetaling achter.

De termijn van 14 dagen 'bedenktijd' is verstreken. Hoe kunnen wij deze reis nu nog netjes afmelden. Ik begrijp dat er voorwaarden aan reizen en boekingen worden gesteld, maar om een foutje in het uitzoekwerk te bestraffen met een aanbetaling van € 347,- vind ik wat te ver gaan. En wat betekent het voor het restant van de € 2310,50?

Met Corendon/Gofun is vandaag al gesproken. Zij weigeren enige coulance te tonen.

Kunt u mij hierbij helpen? Wat kan ik hiertegen doen?

Bij voorbaat dank voor uw reactie.

Met vriendelijke groet,
Paul de Groot

Antwoord van Annemieke

Antwoord van Annemieke

ANWB Expert

Uw dochter heeft een reis geboekt. Per abuis heeft zij ook een tweede reis geboekt. Dit was niet de bedoeling.

Bij het boeken van een reis via internet worden bij het boeken zelf gevraagd om persoonlijke gegevens. Pas na het invullen hiervan kun je ervan uitgaan dat de reis is geboekt. De boeking is definitief als u hiervan een bevestiging ontvangt. U geeft aan dat er een bedenktijd is van 14 dagen. Voor het boeken van reizen per telefoon of internet geldt echter geen bedenktijd.

In het geval van uw dochter ziet het er naar uit dat de geboekte reis alleen nog kan worden geannuleerd. De reis is immers geboekt. Althans als de reis via internet door de reisorganisatie is bevestigd. Aan het annuleren van een reis zijn echter wel kosten verbonden. De kosten worden aangegeven in de voorwaarden van de reisorganisatie. Bij een ANVR reisorganisatie  zijn deze kosten bij annulering tot de 42ste dag (exclusief) vóór de vertrekdag: de aanbetaling.