Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Heb ik na 3 jaar en 1 maand geen lakgarantie meer?

Vraag gesteld door Huub Weetink op 12 november 2015

Na 3 jaar en 1 maand bladdert de blanke lak van de bumper van mijn Nissan Qashqai. De garage ziet geen beschadiging en geeft aan dat het slecht spuitwerk af fabriek is. Nissan Nederland wil niets vergoeden, omdat de garantieperiode van 3 jaar voorbij is.

Antwoord van Annemieke

Antwoord van Annemieke

ANWB Expert

U heeft een auto van 3 jaar oud waarvan de lak van de bumper los laat.

U heeft als consument rechten op grond van garantie, maar ook op grond van de wet. U mag als consument redelijke verwachtingen hebben van het product dat u koopt. Deze verwachtingen worden onder meer bepaald door de leeftijd, het gebruik en onderhoud van het product. Ook moet aannemelijk zijn dat het gebrek al vanaf de levering aanwezig is. U kunt op grond van deze regeling de verkoper aanspreken. De importeur is in deze niet uw tegenpartij.

In uw geval betreft het een auto van 3 jaar oud. De lak mag na 3 jaar nog niet loslaten. De garage geeft zelf aan dat er geen sprake is van schade. De lak zelf is niet goed aangebracht. Dit komt voor risico van de verkoper. De verkoper moet dit rpobleem voor u oplossen en het gebrek herstellen.

Voor de wijze waarop uw de verkoper kunt aanspreken verwijs ik u naar het stappenplan klachten na aankoop op onze website.

Komt u er met de verkoper niet uit, dan kunt u op basis van de genoemde redelijke verwachtingen uw zaak voorleggen aan de Geschillencommissie Voertuigen.