Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Boete uit Italië vervolg dringend

Vraag gesteld door op 4 december 2018

L.S.,

Voor een eerdere uitleg hierover verwijs ik naar mijn eerdere post over boete uit Italië

Het vervolg hierop is helaas niet goed en heb ik dringend advies nodig.

Met het verhuurbedrijf heb ik afgesproken de boete niet te betalen en bezwaar aan te teken. Dit heb ik gedaan. Daarbij zat een bezwaarbrief, een kopie van mijn rijbewijs en een verklaring van het verhuurbedrijf dat zij verantwoordelijk zijn. Op 8 mei is deze brief ontvangen bij het Giudice di Pace di Roma.
N.B. de procedure van bezwaar maken blijkt nu dat ik het in viervoud had moeten sturen. Ik heb het in eenvoud gedaan. Ik heb geen enkel bericht van ontvangst gehad. Wel een bewijs van aflevering door PostNL. Het was een aangetekende brief dus er moest worden getekend voor ontvangst.

Daar heb ik niks van gehoord. Later heb ik gebeld met het verhuurbedrijf. Zij vertelde mij dat het is opgelost. Zij moesten een bedrag betalen en het zou klaar zijn.

Vandaag, 4 december 2018, kreeg ik een brief met de mededeling dat mijn boete niet is betaald. Het bedrag is nu 916.82. Dit moet ik binnen 20 dagen. Dit zou donderdag zijn. De brief is gedateerd op 16 november 2018, ik heb de brief vandaag ontvangen.

Ik heb meteen vandaag contact gehad met het verhuurbedrijf. Zij zegt dat het niet mijn verantwoordelijkheid is en dat ik mij nergens zorgen over hoef te maken. Ondertussen staat de boete op mijn naam. Dus logischerwijs maak ik mij wel zorgen. Het verhuurbedrijf heeft contact gehad met hun advocaat en die gaat morgen de positie bekijken.

Wat is nu wijsheid?

1. Ga ik het bedrag betalen en dan verhalen bij het verhuurbedrijf? Ik heb immers een ondertekende brief waarin staat dat de verantwoordelijkheid volledig bij hen ligt. Sta ik sterk om dit te verhalen?

2. Wacht ik op wat het verhuurbedrijf wil gaan doen?

 

Antwoord van Annemieke

Antwoord van Annemieke

ANWB Expert

Het antwoord op uw vraag is, voor de duidelijkheid, geplaatst onder de eerder gestelde vraagover de boete uit Italië.