Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Afstandbediening van de autosleutel nog maar in een beperkt gedeelte van de parkeergarage bruikbaar, hoe kan ik dat oplossen.

Vraag gesteld door Jan Z te B op 8 augustus 2016

Ik heb een vaste parkeerplaats in een ondergrondse parkeer garage. Van de ene dag op de andere kan ik de autoportieren niet meer op afstand sluiten of openen.
Er is inmiddels een nieuwe batterij in de sleutel geplaatst, zonder resultaat.
Op diverse andere plaatsen, wat verder gelegen van mijn vaste plaats is de sleutel wel bruikbaar.
Volgens de eigenaar van de parkeergarage is er geen elektronische apparatuur geplaatst in de buurt van mijn vaste plaats. Mogelijk zouden bewoners van de bovengelegen appartementen b.v. een nieuwe router hebben geplaats volgens bovengenoemde eigenaar. Er zijn geen problemen met andere auto´s die in de omgeving van mijn parkeerplaats parkeren.

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

De afstandbediening van uw auto doet het plotseling niet meer op afstand. Dit probleem is er uitsluitend op uw vaste parkeerplaats.

Het is mij niet duidelijk of de afstandbediening in het geheel niet werkt op dat moment of pas als u vlak bij de auto bent.

Het is niet verstandig om op grote afstand uw auto open of dicht te maken, omdat de kans dat de code opgevangen wordt door criminelen vele malen groter is dan wanneer u de afstandbediening pas gebruikt als u bij de auto bent.

Omdat het probleem zich uitsluitend op 1 locatie voordoet, is het duidelijk dat het probleem niet in uw auto zit.