Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

fouten in minnelijke schikking verkeersboete Belgie?

Vraag gesteld door Micky2 op 14 april 2018

Ik heb een minnelijke schikking ontvangen van de Belgische justitie. Ziet er echt uit en ik heb ook de brief eerder gehad waarin de boete werd aangekondigd. Echter op de schikking wordt gesproken van een website: www.verkeersboetes.be. terwijl mijn adresbalk automatisch naar www.verkeersboeten.be gaat. Er is een letter anders. Onder referenties staat onder mijn nummerplaat het land Noorwegen vermeld. Maar ik woon in Nederland. Tenslotte als ik inlog op verkeersboeten.be staat dat ik moest betalen voor 09-04-2018. In de brief staat dat deze datum 19-04-2018 is. Klopt deze boete en/of is er sprake van een (procedure)fout(en) waardoor de boete niet betaald hoeft te worden?

Antwoord van Michiel

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

U heeft een verkeeersovertreding in België begaan. Hierover heeft u een beschikking ontvangen met daarin een link naar de digitale beschikking. In de digitale bechikking zit een aantal kleine foutjes. U vraagt zich af of u gehouden bent de beschikking te voldoen.

Net als in Nederland mag het Openbaar Ministerie in België kennelijke vergissingen/verschrijvingen zonodig aanpassen. Het heeft derhalve geen enkel zin om zich hier op een vormfout te beroepen.

Raad u aan de boete per omgaande te voldoen, teneinde een hogere boete of een dagvaarding te voorkomen.

Meer informatie over boetes uit België vindt u op onze website.***

Reactie van Micky2:

Beste Michiel, dank voor het duidelijke antwoord. Ga het advies opvolgen. Groetjes.