Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Go-box Oostenrijk en toch boete

Vraag gesteld door Gerry2508 op 25 mei 2018

Wij hebben een GO-box gekocht in Oostenrijk. Betaald ongeveer 50 euro en toch nog een boete ontvangen van 240 euro. Graag advies!

Antwoord van Annemieke

Antwoord van Annemieke

ANWB Expert

U heeft een boete ontvangen vanuit Oostenrijk. U was wel in het bezit van een GO-Box.

Motorvoertuigen (of campers) zwaarder dan 3500 kg moeten op de tolwegen uitgerust zijn met een zogenaamde GO-box. Met de GO-box wordt op de tolweg automatisch betaald per gereden kilometer. De GO-box moet achter de voorruit worden bevestigd. Het verschuldigde bedrag wordt automatisch afgeschreven bij het passeren van een tolstation.

Op de bekeuring moet staan aangegeven wat de reden is van deze bekeuring. Afhankelijk daarvan zou u bezwaar kunnen maken tegen deze bekeuring. Komt u er zelf niet uit, dan zou u contact op kunnen nemen met de instantie waar u de bekeuring van heeft ontvangen. Komt u daar niet verder, dan kunt u het bericht toesturen aan experts@anwb.nl.

Informatie over boetes uit Oostenrijk vindt u op onze website. Tevens vindt u informatie over boetes uit het buitenland, en de afwikkeling hiervan.***

Reactie van Gerry2508:

Inmiddels ben ik wel een stuk wijzer geworden. De bekeuring komt van Asfinag. Ik krijg de boete omdat je bij aanschaf van de GO-box een soort kassabon krijgt waarop staat dat er bewijs aangeleverd moet worden voor de klasse. In ons geval klasse 6. Dit staat bij ons op het kentekenbewijs. Dit heeft de persoon die de GO-box heeft verkocht gezien, maar dat is niet voldoende. Je moet zelf het bewijs naar Asfinag sturen. Dit hebben wij verzuimd en daarom krijgen wij straf en moeten 240,00 euro betalen. Bekeuring ontvangen 7 maanden na dato. Ik vind het bizar.***

Reactie van Annemieke Zerdoun:

U heeft de boete ontvangen aangezien u niet alle benodigde gegevens heeft doorgegeven.

Wat u kunt doen is bezwaar maken tegen de boete. Het adres waar u uw bezwaar naartoe kunt sturen staat vermeld op de door u ontvangen boete. Indien dat niet het geval is raad ik u aan de website https://www.asfinag.at/ te raadplegen.