Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Krijg ik een financiele vergoeding als mijn zomerhuisje wat niet verplaatsbaar is weg moet wegens herstructurering

Vraag gesteld door Petje54 op 5 oktober 2018

Op de camping waar ik een jaarplaats huur heb ik een niet verplaatsbaar opgebouwd zomerhuisje staan van €50000,00
Nu gaat de Camping herstructureren en mijn huisje moet weg, mijn vraag is;Wat zijn mijn rechten,en heb ik recht op een taxatie of vergoeding voor mijn zomerhuisje.

Antwoord van Michiel

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

Wegens herstructurering van het recreatiepark is er geen plaats meer voor uw niet-verplaatsbare vakantiehuisje. U vraagt zich af of u aanspraak kan maken op een financiële compensatie.

Bij beantwoording van uw vraag ga ik er gemakshalve van uit, dat de RECRON-voorwaarden van toepassing zijn op de huurovereenkomst.

Niet-verplaatsbare of niet-meer verplaatsbare kampeermiddel
Voor verplaatsbare en niet-meer verplaatsbare kampeermiddelen kan de recreant bij herstructurering aanspraak maken op vastgestelde vergoeding un de kosten voor verplaatsing van het kampeermidel buiten de camping (zie artikel 12 RECRON-voorwaarden voor vaste plaatsen).

De RECRON-voorwaarden voorzien niet in een financiële vergoeding in geval van herstructurering ten opzichte van niet-verplaatsbare kampeermiddelen, welke sten-voor-steen of plank-voor-plank zijn opgebouwd.

Bij niet-verplaatsbare kampeermiddelen dienen de ondernemer een redelijke vergoeding overeen te komen met de recreant. Bij bepaling van de redelijke vergoeding dient het kampeermiddel zelf te worden beoordeeld, dus zonder ' het mooie plekje aan het water'. Overige factoren die bij de beoordeling van de vergoeding een rol spelen zijn onder meer; ouderdom van het kampeermiddel (vakantiehuisje) en de staat waarin het kampeermiddel zich bevindt.

Taxatie
wanneer u met de ondernemer niet tot een vergelijk komt qua redelijke vergoeding voor het kampeermiddel, dan zou u kunnen overwegen een onafhankelijke expert de reële waarde van het object te laten bepalen (los van de staplaats).

Geschillencommissie
Een andere mogelijkheid is om de Geschillencommissie Recreatie te verzoeken een reële waarde te bepalen voor het niet-verplaatsbare kampeermiddel.

Meer informatie over uw rechten bij een herstructurering vindt u op onze website.