Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Eigen huisje op camping de Weerd in Velden, aangesloten bij Recron

Vraag gesteld door Estachan op 23 juli 2018

Hallo,

Ik heb een paar vragen.
Afgelopen 6 oktober 2017 heb ik een huisje gekocht op camping de Weerd in Velden. Zij zijn aangesloten bij Recron. Voor mijn huisje is een doorgaande weg en ik keek uit op een lege standplaats waar een stacaravan in de breedte op kon worden gezet. Een paar maanden geleden hebben ze daar een caravan geplaatst, niet in de breedte maar in de lengte, dus voor een gedeelte op de weg. Met als gevolg dat de weg werd afgesloten en dit een tuin werd van mijn zogenaamde buren, direct aan mijn tuin. Ik kijk nu zo de woonkamer in van de tegenovergelegen buren, heb geen privacy meer, mijn huisje is hierdoor minder waard geworden als ik het zou willen verkopen, de weg is afgesloten en ik moet nu omrijden. Dit alles zonder mij in te lichten of bij de aankoop van mijn huisje te vermelden. Toen ik hier iets van zei, zeiden ze dat ik toch planten neer kon zetten waardoor ik de caravan niet in kon kijken. Ik maakte me toch voor niets druk. Nogal asociaal vanuit mijn visie bekeken. Ik zit hier nu op deze camping veel minder fijn, als ik dat had geweten had ik dat huisje nooit gekocht.
Dan als tweede:
Er staat een dode grote boom in de tuin. Deze, werd gezegd bij de aankoop van het huisje, zou worden weggehaald. Later toen ik het huisje gekocht had, werd gezegd dat de helft van de kosten voor mij zijn. Dus hele andere informatie als voor de aankoop. Graag zou ik willen weten hoe dit zit.
Dan nog een vraag:
Er staat parallel langs mijn huisje een ander huisje en daartussen een heg. Dit huisje staat op twee meter afstand. Mag dit uberhaupt? Hoe zit het met brandgevaar en moet dit geen vier meter zijn? De heg die er staat, hoort die bij mijn tuin? Ze hebben afgelopen week, weer zonder overleg, de heg geknipt waardoor ik geen privacy meer heb en zo de woonkamer en slaapkamer inkijk van de buren. Momenteel zit er niemand maar ze willen deze stacaravan weer verhuren.
Met andere woorden, ik heb geen privacy meer als ik in dit huisje ben. Ik kijk voor in de woonkamer van de buren en naast mij in de woonkamer en slaapkamer van de buren. Een heel kwalijke zaak. Alles zonder mij in te lichten.
Hartekijk dank als u wilt kijken naar deze vragen.
Met vriendelijke groet,
Esther Berkers

Antwoord van Annemieke

Antwoord van Annemieke

ANWB Expert

U heeft een huisje gekocht op een Recron camping. Nu heeft u een aantal vragen over de gang van zaken op de camping.

1. U vraagt of er zonder uw instemming of medeweten een caravan geplaats kan worden op het naastgelegen terrein. U geeft aan dat u nu minder privacy heeft.

De campingeigenaar bepaalt hoe de caravans geplaatst worden. Als de wijze van plaatsing voor u nadelige gevolgen heeft zou het wel zo netjes zijn geweest als er met u contact was gezocht. Het feit dat u de weg naast u niet meer kunt gebruiken kan zo'n nadelig gevolg zijn. De campingeigenaar hoeft echter niet uw toestemming te vragen.

2. Er is bij de aankoop afgesproken dat een dode boom op uw terrein verwijdert zou worden. Nu moet u daarvan de helft van de kosten betalen.

De afspraken bij de aankoop zijn bindend. Als bij de aankoop is afgesproken dat de kosten volledig voor rekening zouden komen van de campingeigenaar, dan kan deze daar nu niet op terug komen. De afspraken moeten wel aangetoond kunnen worden. Het uitgangspunt is dat onderhoud van het terrein voor rekening komt van de eigenaar, onderhoud op de gehuurde grond komt voor rekening van de huurder.

3. Er staat parallel aan uw huis een buurhuisje twee meter van de heg. U vraagt of twee meter voldoende is voor onder meer de brandveiligheid.

De regels hierover kan ik u niet geven. U zou dit bij de gemeente kunnen navragen. De brandweer kan hier ook duidelijkheid over geven.

4. U vraagt of de tussen u en de buren heg op uw terrein staat.

U kunt dit navragen bij de campingeigenaar. Als de heg over de grond van het naastgelegen huisje hangt/staat mogen deze wel snoeien aan hun kant van de heg.

Al met al lijkt het mij zinvol om een gesprek aan te gaan met de campingeigenaar over de gang van zaken. U kunt hierbij duidelijkheid vragen en begrip voor bijvoorbeeld uw wens voor meer privacy. U moet zich hierbij wel realiseren dat de campingeigenaar de zeggenschap heeft over de gang van zaken op de camping.

Komt u er niet uit met de campingeigenaar, dan kunt u ook uw zaak voorleggen aan de Geschillencommissie Recreatie.

Meer informatie over uw rechten op de camping vindt u op onze website.