Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Parkeerboete Zwitserland betalen

Vraag gesteld door Amber8 op 31 augustus 2018

Op vakantie in Zwitserland ontvingen wij een parkeerboete (met acceptgiro) onder de ruitenwisser vanwege het niet plaatsen van een blauwe parkeerschijf wat naderhand verplicht bleek op de desbetreffende parkeerplaats. Weliswaar ontvingen we ook een acceptgiro voor betaling, maar helaas ontbreken hierop een aantal gegevens, zoals naam van de bank en bic/ibannummer van de ontvangende instantie, waardoor het niet mogelijk is om deze te gebruiken. Op welke manier kan deze boete toch betaald worden?

Antwoord van Annemieke

Antwoord van Annemieke

ANWB Expert

U heeft een bekeuring ontvangen vanuit Zwitserland. De gegevens om de bekeuring te kunnen betalen staan niet volledig aangegeven.

U heeft een parkeerboete gekregen in Zwitserland. Als er op de kennisgeving zelf niets staat over de betaling zult u verder bericht af moeten wachten. Waarschijnlijk ontvangt u over enige tijd bericht over de afhandeling van deze boete en de wijze waarop u kunt betalen. U kunt uiteraard ook contact opnemen met de instantie waar u de betreffende brief van heeft ontvangen.

Meer informatie over boetes uit Zwitserland vind u op onze website.