Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Parkeerboete in Duitsland

Vraag gesteld door carlgem op 10 oktober 2017

Geachte heer, mevrouw,
Ik heb een camper gekocht die geïmporteerd is en er zat al een groene milieusticker op . Nu ben ik deze zomer in Duitsland geweest en de camper geparkeerd in augsburg en kreeg ik een briefje onder de ruitenwisser met een verwarnung , ik dacht dat dat een waarschuwing was en dat mijn camper te milieuvervuilend was om daar te parkeren . Maar nu krijg ik een brief uit Augsburg waarin ze mij iets verwijten wat me niet helemaal duidelijk is maar dat ik mijn gegevens moet opsturen en ze vragen of ik het ‘ verstoss’ wil toegeven , wat heb ik verkeerd gedaan en wat moet ik doen ? Alvast dank , mvg Carl Maurits

Antwoord van Michiel

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

Afgelopen zomer bent u met uw camper naar Duitsland geweest. Na een bezoek aan Augsburg trof u onder de ruitenwisser een Verwarnung aan. U was in de veronderstelling dat het een of andere waarschuwing betrof. Onlangs ontving u een brief uit Duitsland, waarbij men u aangaf dat u een overtreding heeft begaan. U bent verzocht uw gegevens in te sturen. U begrijpt nog altijd niet wat u verkeerd heeft gedaan. U vraagt zich af hoe nu te handelen.

Normaliter staat in de brief vermeld om wat voor soort verkeersovertreding het handelt. Eventueel zou u de contactpersoon rechts bovenaan de brief per e-mail of telefoon kunnen vragen van welke verkeersovertreding u nu wordt beschuldigd.

Komt u er niet uit, dan kunt u een kopie van de boete naar ons e-mailen. Wellicht dat wij de overtreding kunnen ontcijferen.