Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Hulp met 'bumperkleef' boete Duitsland

Vraag gesteld door Naath op 5 september 2018

Goedemorgen,
ik kreeg van de week een brief van de Duitse politie dat ik bij een bepaalde snelheid te weinig afstand gehouden heb en daarom een boete op mij wacht. Ik moet online inloggen en dan een 'verklaring' afleggen. de beschuldiging is dat ik met 124km/uur maar 17m afstand had op de auto voor mij. Ik kan me niet voorstellen dat ik 'zo maar' zo dicht op de voorstander reed. Ik vermoed dat die of voor me kwam rijden, of onverwacht op de rem ging of van het gas af. De videobeelden mag ik alleen inzien bij hun op locatie (in Mannehim!!). Enig idee wat ik hiermee moet/kan? er staat een boete van rond 190 euro te wachten (ook al staat dat niet in de papieren, dat gaven ze aan aan de telefoon).
Graag advies.

Alvast dank!

Mvgr, Nathalie

Antwoord van Michiel

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

U heeft uit Duitsland een brief ontvangen vanwege een verkeersovertreding (bumperkleven). In de brief wordt u verzocht online in te loggen voor het afleggen van een verklaring. U vraagt zich af wat te doen.

Afstand bewaren in Duitsland
In Duitsland geldt de regel dat u bij een snelheid van 124 km/u, 62 m. afstand dient te bewaren van het motorvoertuig voor u. (snelheid : 2).

Adviseer u medewerking te verlenen en online of per kerende post een verklaring af te leggen. De boete volgt dan per omgaande.

Meer informatie over verkeersboetes uit Duitsland vindt u op onze website.