Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Ben in Brugge bekeurd omdat datum van invalidenkaart niet goed leesbaar was. Hoe hoog is de boete en wat kan ik er mee?

Vraag gesteld door Joyepoy op 8 maart 2017

Ik stond in brugge op invalide parkeerplaats. Ik heb een geldige kaart....schijnbaar is bij de portier dicht doen de kaart iets weggewaaid. Hierdoor lag de geldigheid datum in de rand bij t raam. Ik krijg een bekeuring thuis.maar heb gewoon een geldige kaart. Wat kan ik hiermee en wat is de boete hiervoor weet u dat? Ik vind dit erg naar.....als of ik iets ernstig heb begaan. Terwijl ik gewoon met recht op deze plek stond. Heeft u enig idee?

Antwoord van Michiel

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

U heeft uit Brugge (België) een parkeerboete ontvangen. U stond op parkeerplaats voor invalide. U beschikt over een invalideparkeerkaart, mar deze was niet geheel zichtbaar geplaatst (geldigheidsdatum was niet zichtbaar). U vraagt zich af hoe hoog de boete is, en hoe nu verder te handelen.

WAnneer boete direct wordt voldaan bedraagt de boete € 110,-, anders bedraagt de boete tussen € 160 - € 2000,-.

Adviseer u een kopie van invalideparkeerkaart te overleggen aan justitie, opdat blijkt dat u wel degelijk over een geldig oinvalideparkeerkaart beschikt. HEt is niet ondenkbaar dat uw bezwaar ongegrond wordt verklaard, daar de kaart niet geheel op voorgeschreven wijze was geplaatst.

Meer informatie over boetes België vindt u op onze websiute.