Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Geen reactie zeugenfragebogen

Vraag gesteld door Sterk1 op 8 januari 2020

In september heb ik al een zeugenfragebogen teruggestuurd naar Duitsland. Het gaat om een snelheidsovertreding van 25 km/h begaan door mijn vriend, in mijn auto. Tot op heden hebben we geen enkele reactie/boete ontvangen. Komend weekend gaan we weer met de auto door Duitsland en we hebben geen zin in gedoe op de Duitse autobahn. Is er iets wat we kunnen doen? Of is een wachttijd van 3 maanden normaal?

Antwoord van Annemieke

Antwoord van Annemieke

ANWB Expert

U heeft een zeugenfragenbogen teruggestuurd naar Duitsland, maar nog geen antwoord ontvangen U vertrekt naar Duitsland en vraagt zich af of u daar kunt worden geconfronteerd met deze bekeuring.

Zolang de bekeuring nog in behandeling is, kunt u gerust naar Duitsland vertrekken. Pas als de boete is opgelegd en u deze vervolgens niet zou betalen kan de boete eventueel in Duitsland worden afgedwongen. Zo ver is het in uw geval echter nog niet.

Indien u toch informatie zou willen over de stand van zaken met betrekking tot de bekeuring kunt u contact opnemen met de instantie die de boete int. U vindt de gegevens hiervan in het u toegestuurde bericht. Meer informatie over boetes uit Duitsland vindt u op onze website.