Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Op invulformulier moet ik al dan niet erkennen een fout gemaakt te hebben

Vraag gesteld door op 15 januari 2022

Bekeuring in Duitsland wegens te weinig afstand houden. Eigenaar van de (bedrijfs)auto vraagt om meer informatie. Op foto geen nummerbord te zien en bestuurder heel vaag. Geen info of betere foto gekregen, maar de kentekenhouder was wel verplicht door te geven wie de gebruiker van de auto is.Nu moet ik mijn gegevens invullen en aankruisen of ik de overtreding toegeef. Probleem is dat ik mij er niets van herinner. Het is half oktober gebeurd op een druk gedeelte van de Autobahn waar ik vaak rijd. Gewoon maar toegeven om verdere juridische procedures te vermijden?

Antwoord van Annemieke

Antwoord van Annemieke

ANWB Expert

U heeft een brief ontvangen uit Duitsland. U moet nu verdere informatie geven.

Er is een overtreding geconstateerd met het voertuig dat u bestuurde. De brief gaat in eerste instantie naar de eigenaar van de auto. Deze kan vervolgens doorgeven dat iemand anders de bestuurder was. In Duitsland gaan boetes namelijk naar de bestuurder en niet automatisch naar de eigenaar van de auto.

Het is raadszaam om het hele formulier in te vullen. Of u de overtreding erkent of niet is aan u. Erkent u de overtreding dan heeft bezwaar maken geen nut. Erkent u de overtreding niet, dan kunt u aangeven of u wel of niet bezwaar maakt tegen de opgelegde boete. Dit heeft overigens alleen zin als u ook kunt aantonen dat u de overtreding niet heeft begaan.

Voor meer informatie over boetse uit Duitsland verwijs ik u naar onze website: http://www.anwb.nl/rechtshulp/op-vakantie/met-de-auto-op-reis/boete-buitenland/boete-uit-duitsland