Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Onterechte boete uit Spanje

Vraag gesteld door Edgar2 op 31 januari 2017

Ik kreeg onlangs een bekeuring van de DGT uit Spanje. Ik zou 145 km/h hebben gereden waar 120 km/h is toegestaan. Nu wil het feit dat ik al jaren niet in Spanje ben geweest, en ik kan aantonen dat ik die dag pintransacties heb uitgevoerd in Nederland. Hoe kan dit?

En ten tweede: ik vond op de ANWB website in een soortgelijk geval een mailadres ( info@dgt.es ) welke ik direkt heb gebruikt om de foto van de overtreding op te vragen, kenteken + bestuurder. Geen resultaat, geen respons. Enkele dagen later toch maar een fax gecomponeerd (dat moet volgens de brief indien men bezwaar wil maken) en getracht deze te verzenden. Meerdere malen mislukt. Als ik vervolgens bel naar die fax, krijg ik te horen dat het nummer niet bestaat. Meerdere malen geprobeerd. Ook het telefoonnummer wat in de brief staat en ook op de website van de DGT (www.dgt.es) lijkt niet te werken. In Nederlands en Engels krijg ik te horen dat het nummer niet bestaat. Dit geldt zowel voor het fax- als voor het telefoonnummer. Het faxnummer is volgens mij wel correct, Google zoekakties komen met hetzelfde nummer. Nu kan ik het nog wel via de post proberen, maar ik begin wantrouwig te worden. 30 en 31 januari j.l. heb ik getracht te faxen en te bellen. Fax: 0034 9025 121 51, tel: 0034 9025 086 86
Beide nummers lijken niet te bestaan.

Hoe nu verder? Ik heb de fax "uit nood" toch maar via info@dgt.es verstuurd met het verzoek mij terug te koppelen dat het is ontvangen. Uiteraard nog niets gehoord. CJIB maar bellen om e.e.a. voor te zijn?

Graag advies!

Groeten.

Antwoord van Michiel

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

U heeft een verkeersboete uit Spanje ontvangen vanwege een vermeende verkeersovertreding. Echter, u noch uw auto zijn de afgelopen jaren in Spanje geweest. U heeft veelvuldig gepoogd contact met desbetreffende instantie (DGT) te krijgen, echter tevergeefs. U vraagt zich af hoe nu te handelen.

Ik heb zojuist de door u vermelde tel/fax nummers gebeld; zowel telefoonnummer als faxnummer zijn gewoon in werking.

Overigens blijkt DGT goed bereikbaar te zijn via Facebook.

Meer informatie over verkeersboetes uit Spanje vindt u op onze website.