Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Ford transit connect 200L2 1.5 tdci 100pk trend uit 2017

Vraag gesteld door wad40 op 26 september 2018

Beste ANWB expert,

Genoemde Ford is van 2017,eerste toelating.
RDW zegt aantal eigenaren prive/zakelijk 1/0

Wordt door autobedrijf aan geboden ex BTW, SEPT 2018.
Hoe ligt dit verhaal indien ik prive deze Ford wil aanschaffen voor 14950 euro. moet ik BTW betalen en hoe ligt het indien ik de auto weer wil verkopen m.a.w. hoe duur gaat dit plaatje worden? Zijn er alternatieven die voordeliger zijn als particulier
Welke kosten komen hier nog meer bij!! naast event. AFLEVINGKOSTEN.

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U overweegt een gebruikte Ford Transit aan te schaffen.

Volgens de RDW is dit een particuliere auto geweest die dan gekocht zou moeten zijn incl. BTW en BPM (marge auto). Door de auto aan te bieden excl. BTW (een z.g.n. BTW auto) zou juist weer moeten betekenen dat dit een zakelijke auto geweest moet zijn. Het is dus eigenlijk niet helemaal duidelijk en dan zou de verkoper moeten verklaren waarom deze auto excl. BTW is terwijl de RDW iets anders suggereert.

Wanneer u als particulier een bedrijfswagen koopt dan betaalt u de consumentenprijs incl. BTW en eventueel BPM. De verkoper zal dat moeten afdragen wanneer een zakelijke auto door een particulier wordt gekocht. De verkoper zal in zo'n geval dan ook zijn vraagprijs aanpassen en die extra kosten in de vraagprijs verwerken. Maar wat u uiteindelijk als consument betaalt zal dus all-in zijn, inclusief kosten rijklaar maken.

U kunt het beste kijken bedrijfswagens die als marge auto worden aangeboden. De z.g.n. BTW auto's zijn aantrekkelijk voor bedrijven die geen BTW en BPM hoeven te betalen en dus excl. worden aangeboden. De marge auto's zijn dus bestemd voor particuliere aanschaf incl. BTW en BPM. Deze markt is relatief klein maar de vraag ook niet erg groot. Dat maakt de prijs misschien ook gunstiger.