Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Boete tol België

Vraag gesteld door nielsborst123 op 9 maart 2017

Mijn vader is vrachtwagenchauffeur en heeft in België een boete van €2000 gekregen omdat zijn tolkastje niet aan stond. Hij rijdt zeer vaak door België en heeft nooit problemen gehad. Na onderzoek bleek dat de stekker van het kastje er niet goed in zat. Weten jullie hoe hier bezwaar tegen gemaakt kan worden? Dit bedrag is natuurlijk gigantisch en het is alleen door domme pech en niet bewust

Antwoord van Michiel

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

Uw vader heeft een forse verkeersboete (€ 2.000,00) vanuit België opgelegd gekregen, vanwege het feit dat het tolkastje in zijn vrachtwagen niet functioneerde (stekker losgeraakt). U vraagt zich af hoe u hiertegen bezwaar kunt maken.

Voor een dergelijke vraag dient u zich in het vervolg te wenden tot de TLN of de EVO en niet de ANWB. Desondanks heb ik voor u het één en ander uitgezocht.

Het is mogelijk gemotiveerd bezwaar aan te tekenen tegen de sanctie. Afhankelijk van de het gewest waar de sanctie is opgelegd (Wallonië, Vlaanderen of Brussel) kunt u per e-mail bezwaar indienen. In 2 van de 3 gewesten staat het e-mailadres voor bezwaar/clementie op de brief vermeld. Het betreft in eerste aanleg geen gerechtelijke procedure, u loopt geen risico dat de sanctie wordt verhoogd of dat u procedurele kosten verschuldigd bent.

Voor meer informatie over problematiek tolkastjes België verwijs ik u naar Febetra (Tel:+3224256800), of neem contact op met TLN (www.tln.nl) of EVO (www.evo.nl).

Mocht uw bezwaar gehonoreerd worden, dan vernemen wij dat uiteraard graag.