Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Bezwaar tegen Portugese bekeuring.

Vraag gesteld door Gert-Jan uit Geldrop op 3 juni 2015

In Portugal heb ik twee verkeersboetes gehad omdat mijn kinderen niet op een stoelverhogertje zaten in de auto. Mijn dochters zijn echter groter dan 1,35 m en daarom dus niet verplicht hiervan gebruik te maken. Ik heb deze boetes direct contant moeten betalen. Hoe kan ik hier tegen in bezwaar gaan?

Antwoord van Michiel

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

U vraagt zich af hoe u bezwaar kunt maken tegen de opgelegde verkeersboetes in Portugal. De boetes zijn u opgelegd vanwege het niet ter beschikking hebben van een geschikt kinderbeveiligingssysteem voor uw dochters, die beiden > 135 cm zijn.

Regelgeving Portugal met betrekking tot ' vervoer van kinderen' luidt:
" Kinderen jonger dan 12 jaar en die kleiner zijn dan 1,35 m, moeten achter in de auto worden vervoerd in een voor hen geschikt kinderzitje of op een voor hen geschikte zittingverhoger met veiligheidsgordels."

Mits uw dochters op grond van voornoemde informatie geen gebruik hoeven te maken van kinderzitje of stoelverhoger (met veiligheidsgordel) en u heeft ter plekke een waarborgsom betaalt in plaats van de boete, alleen dan heeft u de mogelijkheid bezwaar aan te tekenen tegen de verkeerboete. Op de ontvangen papieren staat het adres vermeld, al Michiel ClaesenPlaats antwoordwaar u debet ventielen bezwaarschrift naar toe kunt sturen (bij voorkeur per aangetekende post).

Raadpleeg voor al onze informatie over verkeersboetes in Portugal onze website:

www.anwb.nl/vakantie/portugal/informatie