Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Tol betalen Italië zonder biljet terwijl slagboom open gaat

Vraag gesteld door drika17 op 3 oktober 2016

wij rijden onder Iseo (meer) de tolweg op richting Milaan. daar wilde wij de weg af maar konden bij de tolpoortjes geen biljet overhandigen.
daarom kregen wij een boete biljet van € 76,50.en hij slikte onze visa card in.
bij zijn blijven staan totdat er een achterons staande Italiaan begreep wat er aan de hand was. hij is gaan praten met die dame en kaart kwam terug. maar wij wilde geen 76,50 betalen wat ze op een zeker moment wilde geloven dat wij geen kaartje hebben ontvangen en moeten dus 6,60 betalen. hiervan hebben wij geen bon. daarbij komt nog dat allebei onze bankpassen en creditkaart weigerde,dus niet betaald,daarna mochten wij door rijden en het bij een blauwpunt mochten betalen. maar we hebben geen bon van € 6,60 maar nog wel die bon met 76,50 erop. we lezen in het engels dat je ook via internet kan betalen? maar hoe.?

Antwoord van Michiel

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

U wil achteraf alsnog de door u verschuldigde tol betalen voor de daadwerkelijk afgelegde route op de Italiaanse tolweg. U vraagt zich af hoe u deze tolkosten online kunt voldoen.

Zolang u niet over het referentienummer op de tolbon beschikt, heeft het geen zin om verschuldigde bedrag over te maken.

Adviseer u peer mail contact op te nemen met Autostrade: info@autostrade.it