Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Bussgeldbescheid

Vraag gesteld door Frasse op 8 augustus 2017

Terug van de vakantie kregen wij een boete voor te hard rijden in Duitsland. 103 km gereden, waar er (door ons niet opgemerkt) 80 km/uur gereden mocht worden. Het is ons kenteken en de foto lijkt een beetje op de bestuurder, dus de bekeuring betaald. Een paar dagen geleden kregen wij weer een envelop (aangetekend) uit Duitsland. Hier wordt de overtreding weer beschreven en op een "acceptgiro" staat het boetebedrag min het betaalde bedrag dus 0€. Maar erbij zit een roze kaart, die de indruk wekt dat die getekend moet worden teruggestuurd naar Duitsland. De vraag is dus: moet die roze kaart weer teruggestuurd en zo ja, aangetekend? En zo ja, zou het dan klaar zijn? Alvast bedankt voor uw antwoord

Antwoord van Michiel

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

U heeft een snelheidsovertreding in Duitsland begaan. De boete heeft u inmiddels voldaan. Onlangs ontving u nog een brief over dezelfde boete (roze formulier). U vraagt zich af of u gehouden bent dit formulier moet terugsturen.

Voor een dergelijke overtreding wordt er naast een geldboete, tevens een strafpunt opgelegd. Ze verzoeken u op het formulier aan te geven wie de overtreding heeft begaan, opdat het strafpunt kan worden toebedeeld aan de overtreder.

Meer informatie over verkeersboetes uit Duitsland vindt u op onze website.