Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Autohuur met tweede bestuurder.

Vraag gesteld door Isabel06 op 1 september 2016

Ik huur regelmatig een auto in buitenland waarbij ik altijd als bestuurder geregistreerd sta. Ik neem nooit het extra voor tweede bestuurder omdat dat vaak buiten proportie veel duurder is. (b.v. 7 euro per dag op een huurprijs van 10 euro)
Wat zijn de consequenties als ik mijn vrouw (met geldig rijbewijs) toch laat rijden.

Antwoord van Michiel

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

U vraagt zich af wat de consequenties zijn wanneer een ander dan de op de huurovereenkomst vermelde persoon rijdt.

Rijdt een ander dan de op de huurovereenkomst vermelde personen dan is er geen verzekeringsdekking.***

Reactie van Isabel06:

Hartelijk dank, is duidelijk maar het waarom ontgaat mij. Verzekeren gaat toch per auto en niet per persoon. Als de bestuurder de juiste papieren heeft en niet onder invloed is mag iedereen toch, legaal, de auto besturen?***

Reactie van Annemieke Zerdoun:

Iemand met een geldig rijbewijs mag wel een auto besturen. De verzekeringsmaatschappij kan echter in zijn algemene voorwaarden beperkingen stellen aan de dekking. De verzekering dekt schade die door de persoon die op het contract staat genoemd is veroorzaakt.

Een tweede bestuurder is meestal wel mee te verzekeren. Hier moet de verzekering dan wel toestemming voor geven. De verzekeringsmaatschappij moet immers kunnen overzien welk risico zij als verzekerd accepteren. Aan het bijverzekeren van een extra bestuurder zijn doorgaans kosten verbonden.