Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Onterechte boete - België

Vraag gesteld door mar-tijn op 10 maart 2018

Beste,

Vorige maand moest ik in België zijn voor het ophalen van een bestelling. Het was de eerste keer dat ik in deze regio reed. Nu, een goede 3 weken later heb ik een PV binnengekregen maar deze is, mijn inziens, onterecht. Ik zou 107 gereden hebben op een weg van 70 op een bepaald kruispunt. Ja, ik ben op dit kruispunt geweest maar, ik ben bij deze verkeerslichten linksaf geslagen dus, onmogelijk dat ik 107 kilometer heb gereden. Sterker nog, ik heb voor dit desbetreffende stoplicht stilgestaan. Mijn vermoeden is dus dat iemand anders te hard heeft gereden maar dat mijn kenteken is geflitst. Hoe kan ik hier het beste op reageren?

Mvg,

Antwoord van Annemieke

Antwoord van Annemieke

ANWB Expert

U heeft bericht ontvangen over een overtreding die u in België zou hebben begaan. U geeft aan dat er sprake kan zijn van een fout.

In geval van een overtreding die door een automatische verkeerscontrole wordt vastgesteld, wordt de bekeuring naar het huisadres gestuurd. Meestal is een vragenformulier bijgesloten waarop ook uw versie van de overtreding aangegeven kunt vermelden. U kunt aangeven dat u het niet eens bent met deze bekeuring. U zult wel aan moeten tonen dat u inderdaad niet deze overtreding heeft begaan.

Voor informatie over de gang van zaken kunt u ook contact opnemen met de instantie die u de brief heeft verstuurd.

Voor informatie over boetes uit België verwijs ik u graag naar onze website.