Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Camping wordt verkocht, wat zijn de rechten als huurders?

Vraag gesteld door Puffin op 17 januari 2018

Wij zijn een mini camping met yurts, met een gedoogde bewoning. De camping gaat verkocht worden, wat zijn de rechten en plichten van huurder, verhuurder en de evt nieuwe eigenaar. In het ergste geval zal een aantal of meerdere gedwongen worden te vertrekken vanwege bv huurverhoging of een totaal andere visie etc. Dit zal kosten met zich meebrengen, het zal tijd kosten en mogelijk zelfs dakloos worden. Aangezien deze plekken zeer zeldzaam zijn... mag dat zomaar?

Antwoord van Annemieke

Antwoord van Annemieke

ANWB Expert

U heeft een vraag over de mogelijke verkoop van de mini camping waar u huurt en langdurig verblijft.

U huurt grond van de eigenaar van de grond. U maakt zich zorgen over uw positie als deze grond verkocht wordt. Ik kan mij uw zoprgen voorstellen. Als de grond verkocht wordt zal de nieuwe eigenaar kunnen bepalen wat hij met de grond wil doen. Lopende contracten worden vaak wel overgenomen, maar kunnen vervolgens wel worden gewijzigd of opgezegd. Voorwaarden hiervoor kunnen zijn opgenomen in uw huurcontract. Deze zou u hierop na kunnen kijken.

U heeft als huurder op een camping helaas geen huurdersbescherming. U kunt met de verkoper wel een gesprek aangaan om wat duidelijkheid te krijgen over uw positie. Geeft u uw zorgen aan. Mogelijk kan de eigenaar met de koper afspraken maken die uw belangen in ieder geval voor een bepaalde periode beschermen.

Informatie over uw rechten op de camping vindt u op onze website.