Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Registratie RDW

Vraag gesteld door r.evers op 14 november 2018

Wij hebben een Camper met bouwjaar 1985 en deze komt niet meer door de APK keuring en willen wij thuis op ons erf laten staan als bv tuinhuisje en wellicht in de toekomst als verkooppunt van o.a. ijs, koffie en thee. Hoe kunnen wij dit het beste aanpakken want volgens de RDW kun je dit niet als particulier en bevestigen zij dit ook per brief, terwijl als je belt om informatie wordt er bij navraag gezegd dat het wel mogelijk is. De RDW baseert de beslissing op artikel 40b lid c van het kentekenreglement en artikel 8 lid 3 van de regeling tenaamstelling en kentekenbewijzen. Op basis van dit laatste hebben wij aangegeven dat het voertuig nooit meer op de openbare weg zal komen en wij zelfs indien nodig de kentekenplaten wilden inleveren wanneer daar van de zijde van de RDW om gevraagd zou worden. Wij wilden dit op een nette een legale manier afhandelen, alleen de RDW wil hier niet aan mee werken.

Antwoord van Marika

Antwoord van Marika

ANWB Expert

U hebt een camper uit 1985 en die komt niet meer door de APK en u wil de camper op uw erf laten staan om het in de toekomst te kunnen gebruiken als een verkooppunt van bijvoorbeeld ijs. De RDW geeft daarover verschillende adviezen. U wilt weten of het nu wel of niet is toegestaan. `

Wij hebben hier geen informatie over. Desondanks wil ik u adviseren om de RDW nogmaals te benaderen welke procedure u dient te volgen om de kentekenplaten van de camper te halen. Verder is het van belang om ook bij uw gemeente te informeren of hetgeen u van plan bent niet in strijd is met de Algemene Plaatselijke Verordening. Tevens dient u er rekening mee te houden dat u zich aan de geldende wet- en regelgeving dient te houden als horeca-ondernemer.