Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

derdentoegang - recht op vrije leverancierskeuze gas/elektra op vakantiepark?

Vraag gesteld door veluwe op 30 augustus 2017

Wij hebben een vakantiewoning op een kleinschalig vakantiepark. De beheerder bezit de infra op het park (d.i. weg, verlichting, gwe netwerk) maar niet de vakantiewoningen die op eigen grond staan en levert aan eigenaren de GWE via Liander/Greenchoice. Beheerder heeft een groot zakelijk contract met deze partijen. Beheerder is lid van Recron.
Onze vakantiewoning is een WOZ object en staat op eigen grond op het park. We hebben een eigen meter (maar geen eigen EAN code) en geven nu de meterstanden jaarlijks door aan de beheerder. Vanwege langlopende problemen met beheerder o.a. over hoogte GWE afrekeningen, willen wij graag zelf een GE leverancier kiezen zodat we verzekerd zijn van transparante afrekeningen, marktconforme tarieven en teruggave van de REB.
Onze vraag is: is de beheerder verplicht in te stemmen met derdentoegang indien wij daartoe verzoeken? En zo ja, hoe moeten/kunnen wij dit dan regelen met de beheerder en een energieleverancier? Indien de beheerder weigert, kan de ANWB ons dan adviseren of en hoe de ANWB/Recron hierin een rol kan spelen? De beheerder heeft namelijk eerder al geweigerd om in te gaan op ons verzoek om een eigen rechtstreekse aansluiting aan te laten leggen door Liander - d.w.z. hij gaf geen toestemming om Liander te laten graven in zijn grond. Kunnen we dit afdwingen via bijv. de Recron?
We horen graag uw antwoord!

Antwoord van Marika

Antwoord van Marika

ANWB Expert

Om uw vraag goed te kunnen beantwoorden wil ik u vragen ons van de volgende stukken te voorzien:

1. de overeenkomst tussen u en de beheerder;

2. de geldende (algemene) voorwaarden op de overeenkomst tussen u en de beheerder;

3. en het parkreglement.

Dit kunt u e-mailen naar experts@anwb.nl.