Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

boete Denemarken wellicht onterecht

Vraag gesteld door WLB op 1 september 2016

In Denemarken zijn we naar een shoppingmall gegaan, hebben daar de auto geparkeerd. Op de muur stond dat de eerste drie uur gratis parkeren was. We hebben ons niet gerealiseerd dat het om een zone ging waar we de parkeerschijf moesten gebruiken. We zijn de mall rond 15.45 binnen gegaan. Echter op onze voorruit zat een tijdschijf die we bij ons eerdere adres ontvangen hadden in Denemarken. Deze schijf stond nog op 12.30 uur. Wij waren in de veronderstelling dat we achteraf wellicht konden betalen via kentekenfotograferen ofzo voor de uren die we over de drie uur zouden gaan. Maar omdat we niet lang van plan waren daar te blijven leek het niet belangrijk. Nou bleek echter dat er om 16.51 een controle heeft plaats gevonden, blijkbaar werd er naar de schijf gekeken en was het niet betalen na 3 uur maar gewoon een flinke boete: 750 DKK. We vinden het onterecht omdat we op het moment van controle pas een uur binnen waren en er nergens stond dat we de schijf moesten gebruiken. Via de website van parkzone (waar we de boete van ontvangen hebben) hebben we gereageerd en e.e.a. proberen uit te leggen. zij reageren dat we de boete moeten betalen binnen 10 dagen. We hebben overigens niets thuis ontvangen, alleen een boete onder de ruitenwisser.
Onze vraag is, moeten we deze boete inderdaad betalen? Of adviseert u ons verder stappen te ondernemen?

Antwoord van David

Antwoord van David

ANWB Expert

U heeft een hoge parkeerboete ontvangen in Denemarken, omdat u geen parkeerschijf heeft gebruikt. U bent het niet eens met de boete en vraagt of u deze inderdaad moet betalen.

U heeft gereageerd, maar er wordt aangegeven dat u de boete binnen tien dagen moet betalen. Het gaat inderdaad om een hoog bedrag, maar als u deze niet betaalt, dan kan de inning uiteindelijk op grond van Europese wet- en regelgeving worden overgenomen door het CJIB.

Meer lezen over boetes uit het buitenland.