Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

anhorung formulier invullen

Vraag gesteld door r schellekens op 20 oktober 2016

goedendag

ik heb een verkeersboete gekregen voor onvoldoende afstand houden op mijn voorganger. nu vroeg ik mij af,of er geen voorbeeld brieven geplaatst kunnen worden hoe in te vullen.
want de brieven zijn allemaal in het Duits, en op heel internet is er geen vertaling te vinden om die formulieren in te vullen .wand ik neem aan dat die formulieren allemaal op het zelfde neer komen,en de meeste mensen die er mee confronteert worden ook niet de Duitse taal voldoende machtig zijn om het te begrijpen wat er mee bedoelt word zoals ik. zowel op jullie site als op andere sites kan je daar niets over vinden. ik denk dat er veel mensen daar bij gebaat zijn

mvg r schellekens

Antwoord van David

Antwoord van David

ANWB Expert

U heeft een verkeersboete ontvangen uit Duitsland omdat u niet voldoende afstand tot uw voorganger heeft gehouden en u vraagt of wij een voorbeeld kunnen plaatsen.

Vaak worden Duitse verkeersboetes in het Nederlands vertaald en verstuurd. Kennelijk is dat bij u niet het geval. Wij hebben op onze website een uitleg over Duitse boetes. U heeft nu een Anhorungsformulier ontvangen.

Er wordt u in deze brief gevraagd de gegevens van de bestuurder door te geven. In Duitsland gaan boetes namelijk naar de bestuurder en niet automatisch naar de eigenaar van de auto.

Het is raadzaam om het hele formulier in te vullen, aan te geven wie de bestuurder was en de gegevens hiervan vermelden. Ook kunt u vermelden of u wel of niet bezwaar maakt tegen de opgelegde boete.

Dit heeft overigens alleen zin als u ook kunt aantonen dat u de overtreding niet heeft begaan.