Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

binnen 1 minuut 2 boetes ontvangen voor te hard rijden

Vraag gesteld door anja bokenkamp op 14 januari 2016

Op 16/12 om 22.43 een boete ontvangen voor te hard rijden en 1 minuut later weer een boete om 22.44 uur

Gebeld naar CJIB, maar blijkt 2 aparte flitspalen te zijn. Advies gewoon betalen !!!

Maar het is toch echt gek om voor 1 overtreding, 2x te moeten betalen.

Heeft het zin om hiervoor in beroep te gaan.

Antwoord van Michiel

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

Binnen een tijdsbestek van 1 minuut bent u tot tweemaal toe geflitst vanwege een snelheidsovertreding. U vraagt zich af of dit wel toegestaan is.

Soortgelijke vraag is reeds eerder (16/03/2015) op het ANWB Experts platform gesteld geworden.

Hieronder treft u evenbedoeld antwoord aan:

"Het is toegestaan  om meerdere flitspalen op dezelfde recht doorgaande weg te plaatsen. U kunt niet tweemaal bekeurd worden voor eenzelfde overtreding, maar in dit geval kan gesteld worden dat er twee verschillende overtredingen zijn geconstateerd.

"U kunt in bezwaar gaan tegen de boete. Uit eerdere uitspraken blijkt dat echter dat de kans van slagen waarschijnlijk minimaal is.  Een voorbeeld hiervan is een situatie waarbij twee snelheidsovertredingen binnen een tijdsbestek van 34 seconden door dezelfde automobilist in tegengestelde rijrichting werden gemaakt.  De desbetreffende uitspraak vindt u hier: http://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:RBSHE:2011:BR1658.

Als er sprake is van een nieuwe verkeerssituatie en een nieuwe gedraging, waarbij u in de gelegenheid bent geweest om u aan de geldende maximumsnelheid te houden,  heeft u weinig kans met het maken van bezwaar of instellen van beroep.  Als dit niet goed is aangegeven door middel van bijvoorbeeld verkeersborden, dan dient u dit te bewijzen. Dit zou bijvoorbeeld met foto’s kunnen."

Voor meer informatie over verkeersboetes en het bezwaar maken, verwijs ik u graag naar onze webpagina:'Verkeersovertredingen Nederland".